onze diensten

Hieronder een greep uit onze kernactiviteiten.

Uw vertrouwen waard

Onze dakwerkers....

maken enkel gebruik van de beste technieken en kwalitatieve producten. Met onze technische perfectie en vakmanschap leveren wij steeds goede en duurzame daken af tegen een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. Onze diensten gelden zowel voor oude als nieuwe daken. Wij verheugen ons zeer dat u gebruik wilt maken van de diensten.


isoleren dak (klassiek of sarking)

Isolatie is veruit de belangrijkste maatregel die je kan nemen om in je huis energie (en tegelijk veel geld) te besparen. Je dak isoleren kan je verwarmingsfactuur met 30% doen dalen. Tegelijk verhoog je het comfort van je huis en draag je bij aan een beter leefmilieu.
Sommige isolatiematerialen houden bovendien je huis koeler in de zomer.

Diensten

picture

aanbrengen van dakpannen, leien

De dakpan is in ons land sinds eeuwen zeer in trek als dakbedekking. Geen wonder, want zij heeft een aantal essentiële eigenschappen, die onontbeerlijk zijn voor een goed dak: mooi van vorm, onbrandbaar, handzaam en duurzaam. Dakpannen vormen daarom een verantwoorde investering.

                                       Leien zijn zeer geschikt voor renovatie van oude gevels en bieden de mogelijkheid om te isoleren                                        langs buiten (indien de nodige plaats voorhanden is) vermits ze worden aangebracht op                                        een houten regelwerk.

Gebakken pan :

Deze categorie vertegenwoordigt het gros van de dakbedekkingen. Zij bestaat uit een enorm assortiment van maten, vormen en kleuren. Sommige pannen worden gemaakt voor specifieke bouwstijlen (bv. Spaanse stijl). Anderen kunnen ook in satiné of verglaasde uitvoering verkregen worden.

Betonpan :

Betonpannen worden het best gebruikt bij daken met een minimum dakhelling van 15°. Hun samenstelling: een mengsel van klei, zand, cement en water verhard zoals beton. Omdat ze een relatief grote afmeting hebben worden betonpannen ook wel eens omschreven als sneldekpannen. Betonnen sneldekpannen zijn goedkoper dan keramische gebakken pannen.

Tegelpan :

De tegelpan, ook leipan genoemd, is een kleine platte pan die kruiselings over elkaar wordt gelegd. Door de grote overlapping is slechts 1/3 van de pan zichtbaar. De pan geeft aan het dak een vlak uitzicht zoals bij leien. Dit type pan is enkel geschikt voor daken met een minimum dakhelling van 35°. De tegelpan is duurder dan de klassieke pan, zowel in aankoop als plaatsing.

Leien (Natuurleien) :

Natuurleien, schilfers van de leisteen, worden al eeuwen toegepast als dakbedekking. Natuurleien zijn niet goedkoop en bovendien arbeidsintensief wat de plaatsing betreft, maar een goede natuurlei heeft een quasi onbeperkte levensduur.

Kunstleien :

Zijn fabrieksmatig geproduceerde leien op basis van vezelcement. Vezelcementleien bieden dezelfde flexibiliteit qua vormgeving als natuurleien. Ze zijn duidelijk goedkoper en daarom meer in trek dan natuurlei. Ook al omdat ze onder verschillende vormen verkrijgbaar zijn: ruitvormig, rechthoekig of met afgeschuinde hoeken. Kunstleien bestaan in grotere formaten en in verschillende kleuren.

Diensten

picture

aanbrengen/vervangen dakvensters, dakkapellen

Ook voor dakramen(vensters) en dakkapellen kunt u bij ons terecht. Het plaatsen van dakvensters is in de meeste gevallen vergunningsvrij. Dakvenster of dakkapel?Dakvensters :

Wilt u meer daglicht op zolder, de vliering ventileren of gewoon op zolder naar buiten kunnen kijken? Met een dakraam kan het allemaal.De moderne dakramen kunnen in de meeste dakconstructies
goed worden ingebouwd.Dakvensters zijn doorgaans vervaardigd in hout, waarbij de buitenelementen beschermd worden door gelakte aluminium profielen.

Ventilatie :

Vele dakvensters bieden het voordeel dat ze kunnen geblokkeerd worden op een kleine kierstand, zodat het mogelijk is te ventileren zonder kans op binnenvallende regen. Sommige zijn zelfs voorzien van een ventilatieklep die het mogelijk maakt te verluchten terwijl het venster gesloten is.

Types dakvensters :

Het wentelende dakvlakvenster (GGL), met bediening bovenaan, kan laag geplaatst worden. Het wentelende gedeelte roteert 180°. Het uitzetvenster (GHL) is speciaal ontworpen voor daken met een zwakke hellingsgraad. Het venster gaat open naar buiten toe; de handgreep bevindt zich onderaan.

Dakkapellen :

Dakkapellen scheppen licht en ruimte. Een dakkapel moet niet alleen esthetisch zijn en ruimte creëren; hij moet ook zéér onderhoudsvriendelijk zijn en natuurlijk moet hij bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Een dakkapel biedt vele mogelijkheden. De extra ruimte die u met een dakkapel creëert in een slaapkamer, studeerkamer of hobbykamer geeft uw huis een bijkomende dimensie en meerwaarde. Onze dakkapellen staan garant voor kwaliteit

Diensten

picture

aanbrengen/bekleden/vervangen van goten
 (gekleurd zink & PVC)

Het dak is de eerste barrière tegen regenwater. Het voert dit regenwater naar de dakgoot en vandaar stroomt het via de afvoerpijpen naar uw regenwaterput, riool of ondergronds verspreidingssysteem.

Zink :

Zink heeft de ideale eigenschap om als dakgoot te fungeren : het combineert een zeer lange levensduur met een uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimale esthetische mogelijkheden. De lange levensduur heeft zink te danken aan een hoge corrosiebestendigheid, maar ook een goede installatie van het produkt is zeer belangrijk. Een zinken dakgoot heeft een levensduurverwachting van 50 tot zelfs 75 jaar.

Koper :

De toepassing van metalen zoals koper bij de bouw heeft vele voordelen, zoals zijn duurzaamheid, uitstraling en uitstekende verwerkingsmogelijkheden. Bovendien biedt koper een effectieve bescherming tegen inwerking van weer en wind en staat garant voor kwaliteit en een zeer lange levensduur.

PVC (polyvinylchloride) :

PVC is een product met een overtuigende balans tussen prijs en prestatie. PVC is licht, uitstekend verwerkbaar,heeft goede mechanische eigenschappen en is resistent tegen vocht, chemicaliën en schimmels. Een niet onbelangrijk aspect van een PVC-profiel is uiteraard de inpact op ons milieu. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat PVC een ecologisch verantwoorde keuze is als buitenschrijnwerk.

Diensten

picture

algemene schrijnwerken

 

Schrijnwerken behoort tot een van de essentiële zaken in ons beroep. Onder de activiteit van algemeen schrijnwerk moet worden verstaan: alle schrijnwerkersactiviteiten die rechtstreeks verbonden zijn met alle andere aangeboden diensten.

Diensten

picture

roofing platte daken (zink)

 

Bitumineuze afdichtingen of in de volksmond roofing genaamd is nog steeds een populair product,dit heeft dan ook alles te maken met de sterk verbeterde kwaliteit ten opzichte van vroeger.Bitumen dakbedekking gaat ongeveer 20 jaar mee voordat het aan vervanging toe is.

Diensten

Diensten

 

Veiligheid

Bij de uitvoering van dakwerkzaamheden besteedt Avaria bijzondere aandacht aan veiligheid. Dat is in het belang van zowel de opdrachtgever als onze medewerkers.

Daarom wordt niet alleen de veiligheid van de eigen medewerkers gewaarborgd. Ook de veiligheid van bijvoorbeeld omwonenden, gebruikers en passanten is een voortdurend aandachtspunt. De veiligheid op een dak houdt niet op bij de oplevering van een nieuwe dakbedekking.