nieuwsoverzicht

Informatie is weten,weten is handelen !!!

Nieuws

Wij willen u graag op de hoogte houden...

en informeren over de eventuele financiële tegemoetkomingen die er in ons vlak bestaan.
Wanneer je investeert in energiebesparende maatregelen, renovatie of verbouwingen dan kan je vanuit verschillende hoeken een beroep doen op premies of fiscale voordelen.Dit zou wel eens een behoorlijke slok op de borel kunnen zijn op uw budget.Een goede voorbereiding mag daarom niet ontbreken.


Premiezoeker

Premiezoeker geeft u een antwoord op de vraag op welke premies en steunmaatregelen u recht heeft.Premiezoeker doet dit door de voorwaarden die voor elke premie worden gesteld bij u af te toetsen.U doet er goed aan om even de help functie op de website te raadplegen, deze bevat handige tips over het gebruik van de intelligente premiezoeker.
Let wel dat premiezoeker enkel gemeentelijke premies en subsidies aanbiedt!!!

 

Renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet...

Vanaf 1 december 2014 zult u de renovatiepremie zoals ze nu bestaat niet meer kunnen aanvragen: u krijgt dezelfde premie, enkel later.

Wat verandert er?

De Vlaamse renovatiepremie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet die u vanaf de zomer van 2015 zult kunnen aanvragen. U doet uw aanvraag bij Wonen-Vlaanderen maar in plaats van uw premie, ontvangt u van hen bij goedkeuring een attest dat u bij uw belastingaangifte voegt.
De belastingvermindering/ belastingkrediet wordt u dan in 3 schijven toegekend.
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze belastingvermindering/ belastingkrediet en de werken waarvoor u deze kunt aanvragen blijven dezelfde als die voor de renovatiepremie. Enkel de manier waarop ze moet worden aangevraagd en wordt uitbetaald wijzigt voor de aanvragen vanaf 1 december 2014. Indien u van plan was tussen 1 december 2014 en de zomer van 2015 de renovatiepremie aan te vragen, wordt een overgangsregeling uitgewerkt zodat u dit nog steeds kunt doen aan dezelfde voorwaarden. U houdt uw facturen bij en dient dan in de zomer van 2015 uw aanvraag in bij Wonen-Vlaanderen.

[Lees meer]

 

Vlaamse dakisolatiepremie

De nieuwe Vlaamse dakisolatienorm treedt in werking vanaf 1 januari 2015. Tegen 2020 moet elke woning voorzien zijn van dakisolatie (of zoldervloerisolatie). Als u investeert in dakisolatie, kan u steun krijgen van verschillende instanties..

    [Lees meer]

 

Handige Tips

Bereken hier hoeveel energie u kunt besparen bij de vervanging van een gloeilamp.
Reken u rijk met de Mazout Simulator.
Deze module wil je helpen bij het kiezen van een geschikte isolatie voor je huidig dak.
Bereken met de energie-audit in en je krijgt een rapport met concrete tips om energie en water te besparen.

Top